Bitcoin satın almanın ve satmanın farklı yolları vardır ve dijital para birimi değişimini kullanmak en kolay yollardan biridir. Borsaya kayıt olarak fiat para birimlerini (ülkelerin ortak para birimi) dijital para birimlerine çevirebilir ve aralarında her türlü alışverişi yapabilirsiniz. Hükümetler kripto alanında çeşitli yasalar çıkardıkça borsaların KYC veya kimlik doğrulaması yapması zorunlu hale geldi.
Çoğu borsa, kullanıcının kayıttan hemen sonra kimlik doğrulama işlemini tamamlamasını gerektirir ve bunu gerektirmeyen borsalar da vardır. Bu yazımızda bu konunun öneminden, kimlik doğrulama olmadan dijital para satın almanın risklerinden ve bu konuyu çevreleyen sorunlardan bahsetmek istiyoruz. Sonuna kadar bizimle kalın.
KYC kelimesi Müşterini Tanı anlamına gelir ve Farsça’da “kimlik doğrulama” olarak adlandırılır. KYC kanunu, suçlu ve aranan kişilerin faaliyetlerini, diğer bir deyişle kara para aklamayı önlemek için bir finans kuruluşunun kullanıcılarının ayrıntılarını bilmesi gerektiğini söylüyor.
Kullanıcı kimlik doğrulama işlemini gerçekleştirdiğinde aslında borsanın sağladığı cüzdanlar kullanıcının kimliğine bağlanıyor ve tüm faaliyetleri takip edilebiliyor. Kullanıcı cirosu, farklı zaman dilimlerinde ortalama para yatırma ve alma, farklı türdeki blockchain cüzdanlarıyla bağlantı ve bu gibi konular, yasa dışı veya şüpheli bir faaliyetin gözlemlenmesi durumunda borsa tarafından araştırılabilecek şeylerdir.
Kimlik doğrulama prosedürleri çoğu dijital para borsasında benzerdir. Kullanıcının borsaya tam adını, ikamet adresini ve telefon numarasını vermesi gerekmektedir. Daha sonra kullanıcıdan kimlik kartı veya pasaport gibi belirli belgelerin görseli isteniyor ve son olarak belgelerin ilgili kişiye ait olduğunun teyit edilmesi için belirtilen belgelerden birinin yanı sıra bir selfie fotoğrafı da borsaya gönderilmelidir. soru.
Elbette daha fazla güvence sağlamak için kullanıcıdan iş, elektrik faturası resmi, telefon vb. diğer bilgileri isteyen borsalar da vardır.